Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Zednický vegetariánský guláš. Pokud se chystáte stavět , měli bychom být připraveni pohostit zedníky a pomocníky. Potřebujeme: 20 dkg sojových kostek, půl hodiny vařit, pořádně propláchnout studenou vodou (vymačkat vodu, změní se původní chuť). Hlíva ústřičná 30 dkg Pórek nakrájený 20 dkg Rajčata 10 dkg Kořenovou zeleninu dle chuti, sůl, sladká paprika, chili, špetka kari, majoránka na závěr. 1 kilo brambor pokrájet (uvařit samostatně do měkka v mírně osolené vodě) slunečnicový olej, celerová nať Rozpálí se olej, přidá se nakrájená hlíva. Přilijeme vodu a začneme vařit kořenovou zeleninu. Poté se přidá paprika, pór, rajčataaž po chvilce. Podusit, až paprika změkne přidáme kostky a dusíme ještě 20 - 30 minut. Dochutíme majoránkou, solí, sojovou omáčkou a dalším kořením dle chuti.. Přimícháme uvařené brambory a trochu podusíme. Množství stačí pro 4 osoby. |